Høj fordøjelighed øger både foderoptagelse og ydelse
13. september 2017
God ensilage er en afgørende ingrediens i malkekoens ration for at sikre høj ydelse og samtidig velfungerende vommiljø.
Jo bedre ensilagens fordøjeligheden er, jo hurtigere er ensilagen nedbrudt i vommen, og giver dermed hurtigere plads til mere ensilage. Koen æder mere, og ved det højere foderoptag får koen mere energi, hvilken hun omsætter i mere mælk. Ifølge nye beregninger som forskere præsenterede på fodringsdagen d. 5. september, kan man regne med respons i form af øget foderoptagelse og mælkeydelse op til 82 % fordøjelighed i græsensilagen, og tallene tyder på, at der er mere respons jo større kløverandelen i ensilagen er.
Hvorvidt det kan betale sig f.eks. at tage et slæt mere for at øge fordøjeligheden, afhænger blandt andet af mælkepris og maskinomkostninger.
Kontakt for mere info
Maike Brask