Får du nye arealer ind i markplanen efter høst?

Høst (2)
25. juli 2024

Så husk, at nye marker skal indberettes i økologiskemaet med det samme og senest på den dag, hvor du får arealerne overdraget. Det gælder både økologiske og ikke-økologiske arealer.

Allerede økologiske arealer

Overtager du arealer, som allerede er tilmeldt til økologisk jordbrugsproduktion, skal du indsende et producentskifte af den økologiske status via økologiskemaet.

Nye ikke-økologiske arealer

Hvis du erhverver nye ikke-økologiske arealer udenfor perioden for den årlige indberetning = nu, skal disse også straks indberettes i Økologiskemaet. Omlægningsdatoen bliver den dag/dato, som økologiskemaet INDSENDES eller en dato frem i tiden, der kan anføres i økologiskemaet

Fordelen ved at indberette nye arealer nu er, at der efter 12 måneders økologisk drift kan høstes omlægningsfoder på marken til høsten 2025.

Alle indberetninger sker via Landbrugsstyrelsens Tast-selv service. Har du brug for hjælp eller vejledning, så kontakt en af vores planterådgivere, som er klar til at hjælpe dig.

Kontakt for mere info

Gitte Hansen

Assistent

Som planteassistent er min opgave i firmaet, at assistere planterådgiverne med diverse administrative opgaver, som tilskudsansøgninger og myndighedskontakt, udarbejde materiale til kundemøder og hjælpe med det praktiske ved markvandringer og møder.

Jeg er opdateret på vejledninger, holder orden og struktur på ansøgninger og skemaer samt har fokus på detaljerne. Jeg trives med at modtage opgaver og afslutte dem til kundens tilfredshed. Da jeg er født og opvokset på et kvægbrug samt har mange års joberfaring fra grovvaresektoren, kender jeg landbrugserhvervet indgående.
Jeg er uddannet kontorassistent og jordbrugsteknolog og har fast arbejdssted på kontoret i Billund.

Luk (Esc)