Samvær mellem ko og kalv

Skal ko og kalv være sammen længere end de 24 timer, der i øjeblikket er krav om? Det er der flere og flere landmænd og mejerier, der hælder imod. For det kan godt lade sig gøre, og med rigtig gode resultater til følge for både kalven og koen. Men det er en helt ny måde at passe kalve på, da man ikke uden videre kan overlade det hele til koen. Hvilken adfærd skal man være opmærksom på, og hvordan sikrer man mest mulig mælk til tanken, er bare nogle af spørgsmålene.

Står du midt i et vadested på dette punkt og kunne bruge lidt sparring, skal du ringe til Birgitte Kjemtrup Høyer. Birgitte har arbejdet med kalve både ude i virkeligheden, i projekt omkring ko-kalv og igennem rådgivning i besætninger med fokus på kalve.

Birgitte Kjemtrup Høyer

Kvægrådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom, og ejer en økologisk mælkeproduktion sammen med min mand. Jeg har været økologisk rådgiver siden 2012 med kvæg som fokus. Jeg kommer både i store og små besætninger, og for mig er det ikke størrelsen, men gørelsen, der er vigtig. Du skal tjene penge. Gennem god sundhed, velfærd og rettidig omhu fra både min og din side. Og selvfølgelig med økologien i førertrøjen.

Specialer:

- Kalve, herunder ko og kalv sammen
- Ydelse på baggrund af grovfoderproduktion
- Erfagrupper
- Overblik

Luk (Esc)