Naturtjek

ØkologiRådgivning Danmark kan tilbyde at udføre et naturtjek på din ejendom.

Med et naturtjek får du overblik over naturværdien på din ejendom samt en plan for, hvordan naturen kan tilgodeses fremadrettet. I samarbejde med dig, kortlægger vi hvilke indsatsområder du bør have fokus på, så natur og landbrugsdrift går op i en højere enhed. Naturtjekket er udviklet af SEGES og er et standardiseret koncept.

Hvad er inkluderet i et naturtjek

  • Et besøg af en naturtjek rådgiver, hvor vi ud fra tilgængelige data og din erfaring gennemgår driften
  • En rapport med kortlægning af naturområder og værdi samt en plan for udvikling af naturen på ejendommen

Hvad kan du bruge naturtjekket til?

Naturtjekket er designet til at være et samspil mellem natur og landbrugsdrift, vi arbejder derfor med at finde de mest optimale løsninger for bevaring og udvikling af natur og biodiversitet på din bedrift. Naturtjekket kan samtidig bruges i forbindelse med udarbejdelse af en ESG-rapport, hvor den kan dokumentere tiltag for biodiversitet.

Lisbeth K. Knudsen

Planterådgiver

Jeg har arbejdet som rådgiver inden for økologisk planteavl i over 12 år. Forinden har jeg været landbrugslærer i 14 år. Jeg brænder for økologien og for at formidle viden. Jeg forsøger altid at give en aktuel, brugbar rådgivning, og lægger mig i selen for at følge op på tingene, så kunderne altid får et svar. Jeg ser en stor værdi i erfaringsudveksling økologer imellem, og ønsker at medvirke til at udbygge netværket mellem dem.

Specialer:

- Naturtjek
- Grovfoder og salgsafgrøder
- Omlægning og autorisation
- EU-støtteordninger og økologiregler
- Tværfaglig rådgivning

Mads Juul

Planterådgiver

Jeg er født og opvokset på en kvæggård og uddannet jordbrugsteknolog fra Erhvervsakademi Aarhus i 2020 med speciale i planteproduktion. Desuden driver jeg selv et økologisk planteavlsbrug. Mit fokus er at holde en sund økonomi i planteavlen samt at optimere indtjeningen med valg af de rette afgrøder og dyrkningsteknikker.

Specialer:

- Salgsafgrøder og frøavl
- Grovfoder
- Produktionsøkonomi
- Naturtjek og vildtpleje
- Biogas og anvendelse af afgasset biomasse

Luk (Esc)