Foderbeholdninger

20220829 140938
5. januar 2023

De første måneder af vinterfodringssæsonen er gået, og vi har taget fat på et nyt år. Selv om det ikke er midt på vinteren, så er det en god foranstaltning at tjekke op på foderbeholdninger. Sæsonen 2022 har budt på vidt forskellige vækstbetingelser og dermed udbytter. Nogle har meget og andre har i underkanten med grovfoder.

Tag en kritisk vurdering af dine beholdninger, og beregn om det kan strække den tid, som du gerne vil have det skal strække til. Har du for lidt, bør du i god tid sørge for at justere forbruget eller forsøge at købe det, der kommer til at mangle. Jo før du har overblikket, jo større er chancen for at du kommer i mål. Ønsker du at købe noget grovfoder kan du søge i vores database over køb/salg. Du finder den her https://www.sagro.dk/koeb-og-salg/foder-oekologisk Velvidende at der ikke er meget til salg, kan det være en mulighed. Har du noget du vil sælge, opfordres du til at sætte det til salg på markedspladsen. Det kan være med til at skabe noget aktivitet.

Hvis ikke det kan lykkes dig at finde noget, er vi behjælpelig med at finde noget og formidle det.

Er du i tvivl om dine beholdninger slår til, hjælper vi gerne med at gøre dit foder op. Ligeledes hjælper vi gerne med at få styr på energiudnyttelse via foderkontroller. Du får dermed overblik over dit forbrug sammenholdt med dine beholdninger.

Tag blot fat i din kvægrådgiver i ØkologiRådgivning Danmark.

Kontakt for mere info

Hans Lund

Kvægrådgiver

Mine kolleger har givet mig tilnavnet 'græsdoktoren', fordi mine specialer ligger i feltet afgræsning og græsmarksstyring. Herunder hører også at få afgræsning og malkerobotter til at spille sammen på de økologiske kvægbedrifter, så malkesystemet ikke forhindrer, at køerne henter mest muligt godt græs i marken. Jeg rådgiver også om får og andre små drøvtyggere.

Specialer:

- Mælkeproduktion
- Små drøvtyggere
- Forlænget laktation
- AMS og afgræsning
- Får

Luk (Esc)