B1 skema er nu i Tast-selv

Gylle Udk¢Rsel
24. november 2023

Godkendelse af gødningsoverførsel, kaldet B1 skema, er fra i år blevet flyttet ind i Landbrugsstyrelsens Tast-selv. Det betyder, at B1 skemaet fremover skal oprettes og kvitteres elektronisk i Tast-selv, for at en gødningsmængde kan indgå i dit gødningsregnskab.

Lige nu oplever du måske at få tilsendt en del mails fra Landbrugsstyrelsen med emnet ”Gødningskvittering (B1-skema) oprettet” eller ”Kvittering for overførsler af organisk gødning”. Bilagene sendes til din tast-selv indbakke. Disse mails bliver dannet, når en af dine gødningsleverandører opretter en overførsel.

Vi oplever desværre, at systemet er en smule ustabilt, forstået på den måde, at hvis man går ind i skemaet kan det låse for godkendelse, hvis man ikke følger de rigtige skridt. Landbrugsstyrelsen arbejder på at løse den del.

Så opfordringen herfra er, at du tager fat på din rådgiver og får aftalt, hvem af jer der skal åben disse skemaer og godkende dem. Det vil indtil videre lette tidsforbruget på at få afsluttet og indsendt dit gødningsregnskab.

Kontakt for mere info

Mads Juul

Planterådgiver

Luk (Esc)