Der skal point på klimakontoen

Klima
9. marts 2023

Inden den 30-06-2023 skal alle ARLA leverandører have styr på deres ”BIG 5” som dokumentation for at opnå en maximal mælkepris fra 1 august 2023.

Oplysninger til dokumentation af fodereffektivitet, gødningsanvendelse, arealanvendelse, proteineffektivitet og dyrenes holdbarhed kommer ind via klimatjek delen. Overvågning af foder skal uploades i dokumentation i form af foderkontrol eller anvendelse af Cowconnect el. lignende. Hvis der ikke er et foderstyringssystem, skal det dokumenteres igennem en kvartalsvis foderkontrol. At der er styr på det giver 10-11 øre i mælkepris.

Bruger du soja, er det givet, at der er tale om bæredygtigt soja. Foderstofvirksomhederne har lovet at få dokumentationen på plads inden 30-06-2023. Bruger du soja så husk spørge efter det.

Biodiversitet og Carbonfarming skal med. Igen, mange af de områder, der er indeholdt i det kommer ind via klimatjek. 2 områder kommer ikke ind vi klimatjek og det er kontinuerlig plantedække og hvis der afgræsses naturområder, her skal uploades dokumentation.

Håndtering af husdyrgødning, samarbejde med biogas, udbringningsteknik og overdækning af gylletank skal dokumenteres.

Det sidste i ”BIG 5” er anvendelsen af vedvarende energi og opbygning af viden igennem min. 1 deltagelse i et møde med ARLA inden 30-06-2023

Har du taget aktion på de nævnte områder og der er fuld plade ligger der 17-18 øre i mælkepenge fra 3. kvartal som ARLA leverandør.

Vi er klar til at hjælpe dig til at få den maximale ARLA mælkepris fra 1 august. Tag fat i vores 2 klimaeksperter og få overblik. Du finder dem her eller tag fat i Louise Kock Hilligsøe direkte på mobil 21363724, hun guider dig igennem.

Kontakt for mere info

Erik Andersen

Kvægrådgiver

Jeg har arbejdet med økologirådgivning siden 1993. Mit faglige udgangspunkt er i økologisk mælke- og kødproduktion. Jeg har haft den glæde at hjælpe mange ind i økologisk produktion, hvor jeg lægger vægt på at skabe værdi, holdbare løsninger og god økonomi. Jeg brænder for at udfordre dig på dine resultater, skabe økologisk udvikling og gode rammer for økologer i Danmark.

Specialer:

- Tyre-, stude- og ammekoproduktion
- Bedriftsudvikling
- Mælkeproduktion
- Omlægning

Luk (Esc)