Er du klar til afgræsningssæsonen 2021 – få tips direkte i indbakken

Afgræsning
22. april 2021

På trods af, at vi fortsat ser lave temperaturer i hele landet, er der en langsom græsvækst allerede derude. Vi ved, at når først varmen kommer, vil vi se et stort boom i væksten, så jer, der har et pænt areal til køerne skal i gang allerede nu med at lukke dem ud.

De folk der har robot besætninger og graze-way burde have lukket køerne ud for en uge siden, på motionsfold, så de kan vænne sig til gaten igen, og få en god start på sæsonen.

Hvis I gerne vil holdes opdateret hele sæsonen på græssets kvalitet, prognosen på græsvæksten på den kommende uge, og gerne vil have små fifs i indbakken – så skal I bare tilmelde jer vores græsmail. Kontakt enten sekretær Linda Kristensen, lkr@oerd.dk eller kvægrådgiver Louise Hilligsøe lkh@oerd.dk (prisen er et symbolsk beløb på 1000 kr. for friske nyheder hver fredag frem til slut oktober). Den kommer hver fredag i din indbakke.

I denne uge kan du læse mere om hvorfor og hvordan, du kan forsvare at holde kvierne på stald endnu. Samt hvorfor køerne skal ud nu, på trods af kølige udsigter samt vigtigheden af en god proteinforsyning i starten af maj.

Kontakt for mere info

Louise Kjær Hilligsøe

Kvægrådgiver

Jeg har været økologirådgiver siden, jeg blev færdig med min kandidat i husdyrvidenskab fra Københavns Universitet i 2018. Jeg har en meget stærk teoretisk baggrund, og jeg er vild med at nørde i drøvtyggernes fysiologi. Jeg trives bedst med masser af udfordringer. Jeg bringer den nørdede teoretiske viden - I har den praktiske erfaring.

Specialer:

- Afgræsning, herunder græsmælk
- Mælkeproduktion og mælkekvalitet
- Drøvtyggeres fysiologi
- Kalve

Luk (Esc)