Majs og ukrudt

Majs1
4. juli 2016

Majsen har nydt godt af varmen i juni og står godt. Ukrudtet har nydt godt af regnen og står også godt.

De fleste majs står rigtig godt nu først i juli og er lige ved at lukke rækken. Hvis vi får rigtig sommer igen, bliver majsene også rigtig gode og fylder meget, når de ligger i siloen. Men den megen nedbør, som det meste af landet er blevet velsignet med, har også gjort, at ukrudtet, især mælde og pileurt boltrer sig. Lige nu er det nogen steder lidt for spændende om majsen når at lukke rækken inden de frække ukrudtsplanter stikker toppen og igennem.

Gå ud og se hvordan stillingen er i dine majsmarker. Er der optræk til for stor konkurrence fra ukrudt, kan det stadig være en god idé at hyppe noget jord op om rækken og henover ukrudtet, så længe du kan køre uden at skade majsen.

Kontakt for mere info

Carsten Markussen

Planterådgiver

Økologirådgiver siden 1995. Dyrkning af græs og afgræsning er det jeg brænder for. Afgræsning skal styres af landmanden, rotationsafgræsning og holistisk afgræsning er måden at få mest muligt ud af sine kløvergræsmarker. Vi skal være bedre til at indbygge frodighed og kulstof i jorden, værktøjerne er kløvergræsmarker, planter med dybe rødder og ikke mindst efterafgrøder.

Specialer:

- Grovfoderproduktion
- Kløver/græs, etablering og blandinger
- Holistisk afgræsning og foldafgræsning
- Klimahandlingsplaner for landbrug

Luk (Esc)