ØkologiRådgivning Danmark udvider på plantefronten

Martin Greve Carlsen er ny planterådgiver i ØkologiRådgivning Danmark – men han er langt fra en ny mand i landbrugsfaget. Han kommer med årtiers viden og formidlingserfaring i kufferten.

Siden 1. november har økologiske landmænd kunnet støde på Martin Greve Carlsen i ØkologiRådgivning Danmarks planteafdeling. Martin Greve Carlsen er uddannet cand.agro, og han har i de seneste to årtier undervist kommende landmænd i planteavl på landbrugsskolerne i Hammerum og Viborg.

”Jeg har tidligere været udlånt i kortere perioder til landbrugsrådgivning, og det har længe kriblet i mig for at komme lidt tættere på landmændene og jorden. Nu skulle det så være – selvom det bliver svært at undvære eleverne,” siger Martin Greve Carlsen og fortsætter:

”Der var ingen tvivl om, at jeg gerne ville arbejde med økologi. At være med til at skubbe faget i en retning, som jeg på mange måder synes er langt mere fremtidsorienteret.”

Plantespecialist med flair for formidling
Martin Greve Carlsen har tidligere undervist i de økologiske grundprincipper og ikke mindst produktionsøkonomien i økologi, og 25 års undervisningserfaring er helt sikkert noget, som vil komme både ham og hans kunder til gode. Faktisk er der nok en del af hans yngre kunder, som vil huske ham fra skolebænken.

”Jeg brænder for min faglighed, og jeg brænder for økologien – og begge dele lever bedst, når jeg får det ordentligt videreformidlet. Det gælder både, når jeg står foran en stor flok elever, og når jeg står over for en enkelt landmand, som i høj grad har hånden på kogepladen. Det kræver mit fokus og mit nærvær, og det har jeg altid med mig,” siger han.

Martin Greve Carlsen har et bredt kendskab til økologi og planteavl, og han rådgiver blandt andet i grovfoderproduktion, salgsafgrøder og regler.

Martin Greve Carlsen
Luk (Esc)