Fodersalt er ikke bare Fodersalt

Salt
29. september 22

Der er flere forskellige typer af Fodersalt. Ikke alle er godkendte til økologi, og må derfor ikke bruges. I forbindelse med kontrol er der flere der er blevet gjort opmærksom på forskellene. Fodersalt er ofte tilsat et antiklumpningsmiddel, der gør det nemmere at arbejde med. Og selv sagt ikke klumper sammen, med lidt tilfældig tildeling til følge.

Det sikre valg er at bruge Stensalt, som er tilladt i den Økologiske produktion.

Der er Fodersalt på markedet som er tilsat større eller mindre mængde antiklumpningsmiddel. Der er et middel, der må anvendes i Fodersalt til økologisk produktion. Midlet ”Natriumferrocyanid” må anvendes med maks. 20 mg/kg NaCl (beregnet som ferrocyanidanion)

Der er i nogle tilfælde blevet leveret Fodersalt hvor mængden af antiklumpningsmiddel ikke er oplyst. I sidste ende er det dig som producent, der har ansvaret.

Det er beskrevet i Vejledning for Økologisk Jordbrugsproduktion.

Kontakt for mere info

Hans Lund

Kvægrådgiver

Mine kolleger har givet mig tilnavnet 'græsdoktoren', fordi mine specialer ligger i feltet afgræsning og græsmarksstyring. Herunder hører også at få afgræsning og malkerobotter til at spille sammen på de økologiske kvægbedrifter, så malkesystemet ikke forhindrer, at køerne henter mest muligt godt græs i marken. Jeg rådgiver også om får og andre små drøvtyggere.

Specialer:

- Mælkeproduktion
- Små drøvtyggere
- Forlænget laktation
- AMS og afgræsning
- Får

Luk (Esc)