Vekselhvede har fået gylle udlagt med Bomek-bom

Vekselhvede
25. marts 2021

Vekselhvede er en vårhvede sået sent november, her omkring 25. november og relativt dybt. Den er kommet fint gennem vinteren og har så småt startet væksten i det iskolde forår.

Der er ingen ukrudt i marken.

Den har fået 20 tons biogasgylle udlagt med Bomek-bom, som i den forholdsvis lette jord skærer et meget fint lille spor, som gyllen kan ligge og sive ned i. Ingen gylle er sprøjtet op på bladene, maksimal udnyttelse af kvælstoffet, når der ikke nedfældes. Umiddelbart er det meningen, at den skal have 12 tons gylle mere.

Spørgsmålet er, om vi kan gøde en sådan vekselhvede til brødkvalitet, og om det kan betale sig at satse noget ekstra gylle på det. Vi venter og ser hvordan kornet udvikler sig, og om det giver mening at flytte noget gylle fra andre afgrøder.

Kontakt for mere info

Carsten Markussen

Planterådgiver

Økologirådgiver siden 1995. Dyrkning af græs og afgræsning er det jeg brænder for. Afgræsning skal styres af landmanden, rotationsafgræsning og holistisk afgræsning er måden at få mest muligt ud af sine kløvergræsmarker. Vi skal være bedre til at indbygge frodighed og kulstof i jorden, værktøjerne er kløvergræsmarker, planter med dybe rødder og ikke mindst efterafgrøder.

Specialer:

- Grovfoderproduktion
- Kløver/græs, etablering og blandinger
- Holistisk afgræsning og foldafgræsning
- Klimahandlingsplaner for landbrug

Luk (Esc)