Udbytteregistrering i grovfoder – sådan kommer du i gang

Vogn I Græs
2. juni 2021

Vi har i mange år haft dansk markdatabase og kvæg-/husdyrdatabasen. Der har dog altid været den forskel, at hvor man har haft helt styr på ydelser, sygdomme, fødsler, osv. i husdyrdatabasen, så har man i den grad haltet bagefter i markdatabasen. Det har indtil i dag bevirket, at vi stadig ikke har helt styr på udbytterne, - specielt ift. grovfoder.

Det skyldes måske, at mange ikke ved, hvor de skal starte, men det har SEGES faktisk lavet en udmærket test/vejledning i.

Der kan være mange spørgsmål og betænkeligheder, der afholder dig fra at kaste dig ud i digital udbytteregistrering, -alt afhængig af, om du vil udbyttemåle fra finsnitter, brovægt eller fra frakørselsvogn.

Det kræver selvfølgelig, at du kender dine maskiner eller maskinstationens maskiner ift., hvad der er muligt, men det kan jo være et udgangspunkt for en samtale med den, der snitter hos jer.

Se hvad det kræver at starte med udbytteregistrering hos dig: Tryk her og start test

Kontakt for mere info

Niels-Kristian Knudsen

Planterådgiver

Efter min uddannelse til landmand, har jeg læst til agrarøkonom hos Jordbrugets Uddannelsescenter i Aarhus. Jeg har siden 2016 arbejdet som driftsleder på et kvægbrug, kun afbrudt af militærtjeneste.
I 2020 blev jeg uddannet jordbrugsteknolog med speciale i planteproduktion. Jeg har sideløbende med studiet været sagsbehandler i Landbrugsstyrelsen.

Specialer:

- Grovfoder
- Plante-IT (Mark Online og FarmTracking)
- Gødning
- Maskinøkonomi

Luk (Esc)