Tag nu analyser af det hele, det har aldrig været vigtigere.

Ært Havre
21. oktober 2021

Indkøbt foder er om noget kommet op i pris, såvel korn som protein fodermidler. Der skal virkelig kalkuleres/optimeres skarpt på vinterens fodring og dens sammensætning.

Den bedste forudsætning for det er kendskab til de hjemmeavlede fodermidler, der ligger på ejendommen. Rigtig mange tager analyser af deres grovfoder, men ikke ret mange har for vane at tage af deres korn og proteinafgrøder som er høstet. Det er der rigtig god grund til ay gøre nu. Vi ser rigtig store forskelle i, specielt proteinindhold. Det er helt afgørende for at lave en skarp optimering, at der er kendskab til nærringstofferne i det foder, der ligger på bedriften. Vi ser besparelser på 5 cifrede beløb på baggrund af analyser er blevet kendt. Det kan selvfølgelig også gå den anden vej, men det er jo så fordi at forventningerne til det hjemmeavlede var overvurderet.

Få nu viden om kvaliteterne til fordel for pengepung og produktion. Mælkeproduktionen kommer ikke ved tilfældigheder og ”jeg tror nok”!

Kontakt for mere info

Erik Andersen

Direktør og kvægrådgiver

Chef for kvæg og økonomi. Jeg har arbejdet med økologirådgivning siden 1993. Mit faglige udgangspunkt er i økologisk mælke- og kødproduktion. Jeg har haft den glæde at hjælpe mange ind i økologisk produktion, hvor jeg lægger vægt på at skabe værdi, holdbare løsninger og god økonomi. Jeg brænder for at udfordre dig på dine resultater, skabe økologisk udvikling og gode rammer for økologer i Danmark.

Specialer:

- Tyre-, stude- og ammekoproduktion
- Bedriftsudvikling
- Mælkeproduktion
- Omlægning

Luk (Esc)