Lad ikke spildraps blive et ukrudtsproblem

Vinterraps Som Ukrudt
4. august 2021

Vinterrapsen bliver høstet i disse dage og efter høst vil der altid være spildfrø i større eller mindre mængde.

Hvis du straks går i gang med jordbehandling, går rapsfrøene i spirehvile, og du er sikker på at have raps som ukrudt i mange år frem. Og da det er olieholdige frø, er det rigtig mange år!

For at være sikker på at spildfrøene spirer nu, så kan det være aktuelt at lave en strigling eller to eller en meget øverlig harvning i maks. 1-2 cm dybde. Alle frø skal have kontakt med jorden.

Efter et par måneder vil langt de fleste frø være spiret, hvis der har været fugt tilstede, så du kan så vinterrug omkring 1. okt.

Vil du være sikker på ikke at få problemer med spildfrøene, skal du lade marken ligge indtil næste forår. Så vil alle frø være spiret, spist eller rådnet.

Kontakt for mere info

Lisbeth K. Knudsen

Planterådgiver

Jeg har arbejdet som rådgiver inden for økologisk planteavl i over 12 år. Forinden har jeg været landbrugslærer i 14 år. Jeg brænder for økologien og for at formidle viden. Jeg forsøger altid at give en aktuel, brugbar rådgivning, og lægger mig i selen for at følge op på tingene, så kunderne altid får et svar. Jeg ser en stor værdi i erfaringsudveksling økologer imellem, og ønsker at medvirke til at udbygge netværket mellem dem.

Specialer:

- Naturtjek
- Grovfoder og salgsafgrøder
- Omlægning og autorisation
- EU-støtteordninger og økologiregler
- Tværfaglig rådgivning

Luk (Esc)