Hold øje med snegleangreb i vinterraps

Vinterraps Økologisk Landsforening
24. august 2021

Det våde forår og dernæst en våd august, har givet gode forhold for sneglene. Man bør derfor være særligt opmærksom på snegleangreb i nysåede rapsmarker, hvor sneglene vil kunne gøre stor skade. Problemet vil være størst på lerjord, hvor sneglene har gode muligheder for at opholde sig under knolde samt langs læhegn og skovkanter, hvor sneglene kan vandre ud i marken.

Ved erfaring for snegleangreb kan en forebyggende behandling med sneglekorn være en god ide og ellers vil det være en god ide, at sætte en sneglefælde op, som kan laves med lidt havregryn under en tallerken og dermed bedømme bestanden. Bekæmpelse før fremspiring har en god effekt på sneglene, da de ikke finder anden føde end sneglekornene i marken. Bekæmpelsen udføres med 5-7 kg/ha sneglekorn godkendt til økologi, man skal være opmærksom på om sneglekornene forsvinder, hvis de gør, har sneglene spist op og en opfølgende behandling kan komme på tale.

Kontakt for mere info

Mads Juul

Planterådgiver

Jeg er født og opvokset på en kvæggård og uddannet jordbrugsteknolog fra Erhvervsakademi Aarhus i 2020 med speciale i planteproduktion. Desuden driver jeg selv et økologisk planteavlsbrug. Mit fokus er at holde en sund økonomi i planteavlen samt at optimere indtjeningen med valg af de rette afgrøder og dyrkningsteknikker.

Specialer:

- Salgsafgrøder
- Frøavl
- Produktionsøkonomi
- Vildt- og jagtpleje

Luk (Esc)