Giv dine marksten en plads i solen

Stendynge 1
21. april 2021

Det er tid til at samle sten, hvis du er ”beriget” med den slags. Og når du så har haft arbejdet med at samle dem, så læg dem et sted, hvor de kan være til glæde for insekter, krybdyr og padder.

Lav f.eks. en stendynge for enden af et læhegn eller på et andet sted, hvor de ikke ligger i vejen, men hvor der er lidt udyrket areal omkring den og gerne træer/buske. Lad bunken få en plads i solen, så stenene kan blive varmet op. Når stenene først er varmet op, holder de godt på varmen og er et rigtigt godt sted at bo og overvintre for bier og andre insekter. Det kan også være her firben kan bo og tudser og frøer kan overvintre.

Så en stendynge er ikke kun smuk at se på, men giver også mere biodiversitet på din ejendom.

Sten giver mere liv udenfor end i maskinhuset 😊

Kontakt for mere info

Lisbeth K. Knudsen

Planterådgiver

Jeg har arbejdet som rådgiver inden for økologisk planteavl i over 12 år. Forinden har jeg været landbrugslærer i 14 år. Jeg brænder for økologien og for at formidle viden. Jeg forsøger altid at give en aktuel, brugbar rådgivning, og lægger mig i selen for at følge op på tingene, så kunderne altid får et svar. Jeg ser en stor værdi i erfaringsudveksling økologer imellem, og ønsker at medvirke til at udbygge netværket mellem dem.

Specialer:

- Grovfoder og salgsafgrøder
- Omlægning og autorisation
- EU-støtteordninger og økologiregler
- Tværfaglig rådgivning

Luk (Esc)