Fluerne er klar til angreb!

Fluer På Komule
1. juli 2021

Vi går nu ind i en tid hvor der mange steder er kraftig opformering af fluer. De er i nogen tilfælde en plage for dyrene.

Der hersker lidt forvirring af tilbageholdelsestiden ved behandling af fluerne på dyrene. Der findes nogle Pour-on produkter som har en tilbageholdelsestid på 0 og det har de stadig i 2021. Der må således godt anvendes disse produkter for fluer på dyrene uden tilbageholdelsestid. Der skal en veterinær erklæring på at fluerne er til gene for bl.a. dyrevelfærden hos dyret af din dyrlæge. At denne regel ikke træder i kraft i år som tidligere meldt ud, skyldes at den nye EU-forordning først træder i kraft fra 1 januar 2022.

Hjælp derfor dyrene, der hvor flueplagen bliver for voldsom. Tag en snak med din dyrlæge om det har negativ konsekvens for dyret og om en behandling er nødvendig?

Kontakt for mere info

Erik Andersen

Direktør og kvægrådgiver

Chef for kvæg og økonomi. Jeg har arbejdet med økologirådgivning siden 1993. Mit faglige udgangspunkt er i økologisk mælke- og kødproduktion. Jeg har haft den glæde at hjælpe mange ind i økologisk produktion, hvor jeg lægger vægt på at skabe værdi, holdbare løsninger og god økonomi. Jeg brænder for at udfordre dig på dine resultater, skabe økologisk udvikling og gode rammer for økologer i Danmark.

Specialer:

- Tyre-, stude- og ammekoproduktion
- Bedriftsudvikling
- Mælkeproduktion
- Omlægning

Luk (Esc)