Fif til opdeling af dyr

Bmk Køer I Stald
24. marts 2021

Er du i den situation, at du deler din lade på tværs med halmballer for at kunne have to hold kvier? Så mødte jeg den anden dag en god og pladsbesparende løsning, der også bliver ved med at være høj nok til at undgå, at de springer over.

På billedet ses et hold drægtige kvier og et hold løbekvier. Adskilt af tremmelåger. Det er jo som sådan ikke noget nyt. Men lågerne bliver holdt oppe af spænderemme. Lågerne er sat fast i hinanden, og ved hver væg er de lavet med en metalløkke, som kan bevæge sig op og ned ad et metalrør fastgjort til væggen. På hver låge er der så sat en spænderem. Den anden ende er fastgjort til tagspærene. Og efterhånden som dybstrøelsen hæver sig i vinterens løb, går landmanden langs med lågerne og spænder spænderemmene, så lågerne altid er lige over strøelsen.

På spørgsmålet om hvorvidt kvierne krøb under, svarede han, at nok gav lågerne sig, når de blev skubbet til, men at de var så tunge, at kvierne ikke kunne komme under. Og heller ikke hoppe over.

Så det var dagens lille fif, hermed givet videre.

Kontakt for mere info

Birgitte Kjemtrup Høyer

Kvægrådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom, og ejer en økologisk mælkeproduktion sammen med min mand. Jeg har været økologisk rådgiver siden 2012 med kvæg som fokus. Jeg kommer både i store og små besætninger, og for mig er det ikke størrelsen, men gørelsen, der er vigtig. Du skal tjene penge. Gennem god sundhed, velfærd og rettidig omhu fra både min og din side. Og selvfølgelig med økologien i førertrøjen.

Specialer:

- Kalve, herunder ko og kalv sammen
- Erfagrupper
- Overblik
- Lean

Luk (Esc)