Det er vigtigt at du kender din jord og din gylle

Ph Måling
17. december 21

Høje priser på afgrøderne gør det specielt vigtigt at være godt forberedt på den kommende vækstsæson.

Reaktionstal og indhold af næringsstoffer bør undersøges med jordprøver hvert 4-5 år, så vi ikke kommer skævt ind i den kommende vækstsæson. Specielt for højværdiafgrøder og særligt følsomme afgrøder som f.eks. raps og hestebønner og hvor man har erfaring og ældre målinger, der viser lave værdier for at kalium.

Du bør også vide, hvad der er af næringsstoffer i den husdyrgødning du bruger,. Til det brug kan du sende en prøve til et laboratorium, evt. via din rådgiver, alternativt findes der også stadig AGROS målere til måling af ammonium N. Gødningen bør fordeles optimalt for at få maksimalt udbytte.

På billedet ses Niels Kristian i gang med at lave en hurtigtest af jord for pH i en pletprøve, hvor det alligevel viste sig, at der var pletter i marken, hvor det ikke gror helt så godt som i resten af marken.

Kontakt for mere info

Carsten Markussen

Planterådgiver

Økologirådgiver siden 1995. Dyrkning af græs og afgræsning er det jeg brænder for. Afgræsning skal styres af landmanden, rotationsafgræsning og holistisk afgræsning er måden at få mest muligt ud af sine kløvergræsmarker. Vi skal være bedre til at indbygge frodighed og kulstof i jorden, værktøjerne er kløvergræsmarker, planter med dybe rødder og ikke mindst efterafgrøder.

Specialer:

- Grovfoderproduktion
- Kløver/græs, etablering og blandinger
- Holistisk afgræsning og foldafgræsning
- Klimahandlingsplaner for landbrug

Luk (Esc)