Har du hjerterne med?

Produktlogo 3 Hjerter CMYK
24. november 2020

Arla har for nyligt meldt ud, at der gives 0,6 eurocent i tilskud pr. kg. leveret mælk, hvis man kan opfylde og tilmelder sig til levering af tre hjerte mælk.

For en bedrift med en leverance på 1,5 mio. kg. mælk årligt, er det altså et tilskud på 67.500 kr. Det er da værd at tage med, hvis man kan opfylde pladskravet på 8 m2 for stor race og 6,6 m2 for jersey. Det kan jo gøres på mange måder. For nogen kan det være så simpelt som at reducere besætningen med et par stykker, for andre kan man give et lille areal uden for stalden, da 2 m2 gerne må være udeareal.

Ud over dette tiltag som man skal melde til inden 31. august 2025, så er Arla også begyndt at kigge på lokalproduceret protein og længere tid mellem ko og kalv. De har ingen tidshorisont på disse to emner endnu. Dog skal det siges, at begge dele er opnåeligt, om end måske lidt bøvlet. I hvert fald er det nye måder at tænke på. Overvejer du f.eks. hvordan din markplan kan give mere protein? Eller tænker du mere over ko-kalv samværet, og hvordan du kunne løse det, uden at det går ud over kalvesundheden? Og samtidig opnår den gode tilvækst, uden at du kommer til at mangle mælk i tanken. Alt andet lige er det godt at begynde på overvejelserne, så du er klar.

Kontakt for mere info

Birgitte Kjemtrup Høyer

Kvægrådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom, og ejer en økologisk mælkeproduktion sammen med min mand. Jeg har været økologisk rådgiver siden 2012 med kvæg som fokus. Jeg kommer både i store og små besætninger, og for mig er det ikke størrelsen, men gørelsen, der er vigtig. Du skal tjene penge. Gennem god sundhed, velfærd og rettidig omhu fra både min og din side. Og selvfølgelig med økologien i førertrøjen.

Specialer:

- Kalve, herunder ko og kalv sammen
- Erfagrupper
- Overblik
- Lean

Luk (Esc)