For lidt vand giver for lidt mælk

Drikkevand
4. juni 2020

Malkekøer har stort vandbehov med op til 100 liter om dagen og på varme dage kan det komme højere op. Sørg for, at der er store drikkekar med fri drikkeoverflade nok med central placering, og at der er plads nok ved vandkarret med mindst 10 cm. pr. ko.

I en besætning med 300 køer giver det 30 m. plads rundt om drikkekar. Så flere kar er nødvendigt. Adgang til drikkevand bør være placeret tæt på den græsfold, som køerne græsser. Ideelt set højest 200 meter. Store aflange kar med plads til mange køer ad gangen er det bedste, og husk, at arealet rundt om drikkekarret er højere og godt drænet, samt højere end øvrig jordoverflade, så det ikke bliver til et mudderhul.

Vandtrykket på vandledningen skal være højt, så drikkekar fyldes så hurtigt som muligt. Husk rengøring af karret, og tjek at der altid er fyldte kar, så det ikke går som på billedet.

Kontakt for mere info

Søren Lykke-Jensen

Økologirådgiver

Jeg har været økologirådgiver siden 1992, både kvæg og planteavl. Mit erfaringsområde er derfor meget bredt. Økologi handler om helhed, og derfor betragter jeg det som en af mine store styrker i min rådgivning. Jeg har fokus på resultater, nytænkning og sparring. Jeg brænder for at arbejde med økologiens udfordringer, så vi sammen kan løfte økologien og de økologiske resultater yderligere.

Specialer:

- Tværfaglig rådgivning
- Kvæg og naturpleje
- Omlægning
- Regler

Luk (Esc)