Få jordforbindelsen i næste uge på jordbundsværkstedet

Mikroskop
14. oktober 2020

Kom og få en god JORDFORBINDELSE på jordbundsværkstederne, som holdes fem steder i landet i næste halvanden uges tid. Der vil som noget helt nyt blive set på jord i mikroskop, så vi kan se de forskellige mikroorganismer og mikrodyr, som vi altid snakker så meget om men sjældent har set i virkeligheden.

I uge 43 er der fire jordbundsværksteder og i uge 44 ét værksted, og de er fordelt rundt i landsdelene, så det er overkommeligt at komme dertil. Det første arrangement er på en konventionel bedrift, men resten er på økologiske bedrifter, og de holdes fra kl. 9.30 til 15.00. Læs mere om program, adresse, og tilmelding på kalenderen på vores websted eller hos arrangøren Økologisk Landsforening. Deltagelse koster 500 kr. inkl. forplejning (kaffe, formiddagsbrød og frokost).

Lokaliteter og datoer: (Bemærk, at aflyste datoer er fjernet)

27. okt.: Jordrup

Udover at høre om hvad arrangørerne generelt har arbejdet med ift. til jord og de foreløbige resultater, så skal vi også deles op i hold og se på konkrete målemetoder og vurderingsværktøjer ude i marken, hvor vi har gravet huller og ser på jordprofiler, spadeprøver og meget mere. Når du tager hjem, har du et klart indtryk af hvad der kunne være spændende at undersøge på din egen jord, og hvad du kan gøre for at forbedre din jord. Faktisk er du også velkommen til at tage en jordprøve med til værkstedet, som vi evt. kan se på og drøfte hvad der kan gøres for din jord.

Kontakt for mere info

Michael Tersbøl

Planterådgiver

Jeg har været engageret i udviklingen af økologisk planteproduktion siden 1990, som underviser, projektleder, landskonsulent, og nu som rådgiver. Det optager mig meget at forbedre planteavlernes resultater i marken gennem bedre sædskifter, efterafgrøder, gødningsforsyning, biogasgylle mv. Ligeledes er en frugtbar og levende jord vigtig for fremtidens økologi.

Specialer:

- Jordfrugtbarhed
- Gødnings- og næringsstofforsyning
- Grøntsagsproduktion
- Biogas, anlægsetablering, leverandørforening
- Klimaforbedringer i økologisk produktion

Luk (Esc)