Aktuelt nyt fra forsøg: Når hvid lupin at blive moden inden året er omme?

Hvid Lupin
14. september 2020

Hvid lupin af sorten Frieda, som er en tysk sort, er med i forsøg her i Danmark i år. ØkologiRådgivning Danmark prøver at følge dens vej mod høst i nogle høstparceller, som er anlagt nogle steder i Danmark.

Indtryk fra besøg i parceller den 14. september viser, at sorten forsat er rigtig fin. Men i forhold til for en måned siden, er planterne nu blevet gulgrønne, og enkelte bælge er gule. Der er tendens til, at sorten er mere moden, der hvor sorten er iblandet havre, og sorten i ren bestand er gået mere i leje.

Det gode september-vejr, der er lovet den næste uge fremskynder modningen. Min vurdering er, at der går nok ca. 4 uger, inden den er høstmoden. Billedet viser to bælge, som er lukket op, af hhv. Frieda øverst og sorten Primadonna nederst, som er en tidligere sort. Primadonna er nu moden, mens Frieda har gulgrønne frø.

Kontakt for mere info

Søren Lykke-Jensen

Økologirådgiver

Jeg har været økologirådgiver siden 1992, både kvæg og planteavl. Mit erfaringsområde er derfor meget bredt. Økologi handler om helhed, og derfor betragter jeg det som en af mine store styrker i min rådgivning. Jeg har fokus på resultater, nytænkning og sparring. Jeg brænder for at arbejde med økologiens udfordringer, så vi sammen kan løfte økologien og de økologiske resultater yderligere.

Specialer:

- Tværfaglig rådgivning
- Kvæg og naturpleje
- Omlægning
- Regler

Luk (Esc)