ØkologiRådgivning Danmark får ny kvægchef

1/1-2024 SAGRO’s erfarne kvægchef Ejvin Kortegaard overtager roret efter Erik Andersen, som fortsætter i en mere faglig rolle fremadrettet.

Det er store sko, Ejvin Kortegaard skal fylde, efter han 1. januar tiltrådte som Kvægchef efter Erik Andersen. Sidstnævnte kunne i november fejre sit 40-års jubilæum hos det, der nu hedder ØkologiRådgivning Danmark, og han har længe sigtet efter at få en mere faglig rolle i økologiens tjeneste.

Den nye kvægchef er dog langt fra ny i forhold til hverken landbrug eller ledelse, og han kommer med stor erfaring fra SAGRO Kvæg, som han også fortsat vil være leder af. Her har han netop forestået et generationsskifte á la det, ØkologiRådgivning Danmark kigger ind i.

”Hvor Erik var et fagligt fyrtårn, kommer jeg til at spille en anden og mere tilbagetrukket chefrolle, hvor jeg skal skabe plads til - og gode forudsætninger for – rådgiverne. Der ligger blandt andet en enorm opgave i at få overleveret den store viden, de erfarne rådgivere sidder med, til den næste generation,” siger Ejvin Kortegaard og tilføjer:

”Og så skal jeg jo også være med til at sikre, at vi har en arbejdsplads, som gør, at de unge generationer også har lyst til at fejre 40-års jubilæer her.”

Kvægafdeling med endnu flere kræfter

Der er naturligvis kæmpe forskelle på økologiske og konventionelle kvægbrug – men der er også mange ligheder. I og med at Ejvin Kortegaard leder både SAGRO’s og ØkologiRådgivning Danmarks kvægafdelinger, er ambitionen, at der skal knyttes tættere bånd mellem de to fremover.

”Der kan nogle gange være langt til faglig sparring, når vi sidder spredt over det meste af Jylland, og ved at få nedbrudt nogle af vores organisatoriske siloer får vi ganske enkelt kortere til kollegaernes faglige input. Det ser jeg frem til,” siger han og fortsætter:

”Jeg har stor respekt for det, som ØkologiRådgivning Danmark har bygget op, og jeg kan mærke, at det er ekstremt dygtige og dedikerede rådgivere, jeg skal lede. Jeg synes, det er spændende, hvad økologerne kan, og jeg glæder mig til at komme tættere på stoffet og lære meget mere om økologien.”

Direktør i ØkologiRådgivning Danmark, Claus Østergaard, er også en meget tilfreds mand, når snakken falder på hans nye kvægchef.

”Det er fantastisk, at vi har fået Ejvin ind på posten, og han er virkelig en stærk profil. En dygtig og vellidt leder med erfaring i lige netop dét, vi står overfor. Vi får også en faglig styrkelse takket være det større samarbejde med SAGRO Kvæg – og så beholder vi vores faglige fyrtårn, Erik Andersen, fremme i forreste geled med hans store erfaring. Jeg er sikker på, at det her bliver godt for både kunder og kollegaer.”

Ejvin Kortegaard er 48 år og bosat i Grindsted med kone og tre børn. Han har 20 års erfaring som kvægrådgiver, og de seneste fem år har han med stor succes ført an i SAGRO Kvæg.

Ejvinstald
Luk (Esc)