En god start på grovfodersæsonen

Kløvergræs Co (1)

16/5-2024

Når vi i branchen er så gode til at dvæle ved de dårlige nyheder, skal vi også huske at kippe med flaget, når de gode endelig melder sig. Derfor skal vi fejre, at græsbetingelserne har været rigtig gode i år, og er du mælkeproducent, har du nok brugt ugen på at hive første slæt i hus.

”Denne uge har haft ideelle betingelser for tørring, og vi har haft en god mulighed for at tage et tidligt første slæt med højt udbytte og i god kvalitet,” fortæller direktør og planterådgiver i ØkologiRådgivning Danmark, Claus Østergaard, og tilføjer:

”Et tidligt første slæt betyder gode muligheder for at lande et andet slæt med tilsvarende godt udbytte og høj kvalitet, inden sommervarmen sætter ind. Det et er en god start på grovfodersæsonen.”

Claus Østergaard påpeger også, at et tidligt første slæt samlet set giver god kvalitet og højt proteinindhold over hele året.

Vær klar med gyllen

Efter slæt er markerne i dén grad klar til ny næring – og især de vådeste marker, som ikke har fået turen tidligere på foråret. Normalt siger vi, at godt gyllevejr er overskyet og vindstille – gerne med udsigt til regn i vejrudsigten, men det rimer ikke på situationen lige nu. Det burde dog ikke afholde dig fra at bringe gylle ud, fortæller Claus Østergaard.

”Markerne vil have rigtig god gavn af gylle lige nu, men det er vigtigt at få grebet det ordentligt an. Det skal nedfældes, og du bør vande efterfølgende, hvis du kan. Og så skal der ikke større mængder ud, end at det bliver i jorden. Det er cirka 15-20 ton per hektar,” slutter han.

Kontakt for mere info

Claus Østergaard

Direktør og planterådgiver

Jeg har mere end 20 års erfaring inden for økologisk planteavl. Jeg har specielt arbejdet med grovfoderproduktion, økonomi i planteavl, tværfaglig rådgivning og deltagelse i gårdråd. Jeg brænder for at udvikle de økologiske bedrifter. Vi skal have flere efterafgrøder, en bedre ressourceudnyttelse og mere selvforsyning, og vi skal producere fødevarer af høj kvalitet. Det giver bedre image og den enkelte økolog en bedre økonomi.

Specialer:

- Grovfoder
- Omlægning
- Regler
- Vanding

Luk (Esc)