Har du kvik i dine marker?

Kvik Lagt Op
21. december 2023

– udnyt chancen til at slå til dem inden frosten kommer igen – men du kan roligt holde fri i julen.

Det er velkendt, at kvik kan bekæmpes ved at få den trukket op til overfladen lige før en frostperiode. Frosten vil være med til at lave en slags ”frysetørring” af rødderne. Men det kræver, at der har været en tørvejrsperiode forud, så der ikke laves køreskader i marken. Ofte er det på sandjorden, det vil være mest aktuelt.

Kigger vi ind i en langtids vejrudsigt, ser det ud til at chancen byder sig til medio januar 2024. Her loves der igen nattefrost og perioden forud ser ud til at være med ringe nedbør.

Det er vigtigt at bruge en harve, der er god til at frilægge kvikken, og der ikke er hverken pak valse eller andre former for efterhavre, der kan give kvikken alt for megen jordkontakt.

God jul og godt nytår

Kontakt for mere info

Søren Lykke-Jensen

Økologirådgiver

Jeg har været økologirådgiver siden 1992, både kvæg og planteavl. Mit erfaringsområde er derfor meget bredt. Økologi handler om helhed, og derfor betragter jeg det som en af mine store styrker i min rådgivning. Jeg har fokus på resultater, nytænkning og sparring. Jeg brænder for at arbejde med økologiens udfordringer, så vi sammen kan løfte økologien og de økologiske resultater yderligere.

Specialer:

- Tværfaglig rådgivning
- Kvæg og naturpleje
- Omlægning
- Regler

Luk (Esc)