Klar til crimpning af korn og proteinafgrøder
Tiden nærmer sig, inden vi ser os om, står høsten for døren. Skal det lagres som tørt, crimpes til opfodring på bedriften eller skal det sælges?

Tiden nærmer sig, inden vi ser os om, står høsten for døren. Skal det lagres som tørt, crimpes til opfodring på bedriften eller skal det sælges? Beslutningen er forhåbentlig taget, ellers er det på tide at tage stilling til, hvad der skal ske med årets høst.
Flere og flere crimper afgrøderne, korn såvel som proteinafgrøder. Det er nemt og rimelig sikkert, HVIS du bærer dig rigtig ad. Læg det et sikkert sted. Hvis du benytter silopose, skal det ligge på fast underlag(beton/asfalt el. lign.) eller i køresilo hvor materialet pakkes godt.
Prisen ligger på følgende niveau i 2025:
Kornafgrøder | 13-14 kr/100 kg |
Proteinafgrøder | 14-15 kr/100 kg |
Syre 8-12 l/t. afh. af ts | 12-14 kr/100 kg |
Startgebyr | 1600 - 1800 kr |
Prisen bliver således 35-45 kr/100 kg, når det ligger i siloen. Siloposemetoden er lidt dyrere.
Korn- og proteinafgrøder crimpes bedst ved 17 til max. 25% vand. Højere vandpct. giver problemer med knusning/formaling. En god knusning er afgørende for et godt resultat og gør det nemt at køre sammen.
Når afgrøden er høstet, skal crimpningen ske hurtigst muligt, indenfor 24 timer, det må IKKE ligge og tage varme i en stak før behandlingen.
Er du i tvivl, så kontakt os.
Kontakt os for at høre mere

Kvægrådgiver, Kvæg