Stop op for rødt lys!!

Trafiklys
11. oktober 2024

Vi nærmer os med hastige skridt d. 25. oktober og dermed sidste chance for at få afgræsset eller slået græsarealer, som der er søgt grundbetaling til.

Landbrugsstyrelsen – som nu hedder Styrelsen for Grøn Arealomlægning og Vandmiljø – er i gang med den afsluttende satellitkontrol på grundbetaling og de sender høringsbreve ud d. 11. oktober.

Trafiklyssystemet - Grøn, Gul eller Rød

Styrelsen bruger trafiklyssystemet, i forhold til om aktivitetskravet er overholdt. Du kan se trafiklysene i Internet Markkort (IMK) og i Landbrugsstyrelsens app.

Grøn mark betyder at kravet er opfyldt – du skal ikke gøre noget.

Gul mark betyder, at det på nuværende tidspunkt, IKKE har været muligt at konstatere, om aktivitetskravet er opfyldt. Det eneste du skal gøre, er at sikre dig, at du har afgræsset eller afpudset marken senest den 25. oktober.

Rød mark betyder at aktivitetskravet på din mark med overvejende sandsynlighed ikke er opfyldt.

Hvis du har en rød mark fra den 11. oktober vil du modtage et høringsbrev.

Derfor skal huske at tjekke din indbakke i Tast-selv systemet. Er der et høringsbrev, er det vigtigt at du får svaret inden 14 dage. Du har indtil d. 25. oktober til at opfylde aktivitetskravet ved enten at slå eller afgræsse marken, hvis ikke det allerede er sket. Opfyldelsen af aktivitetskravet skal dokumenteres ved at indsende billeder via Landbrugsstyrelsens app.

Gør du ikke noget, så bliver du sanktioneret efter de gældende regler.

Har du brug for hjælpe til at tjekket Internet Markkort eller svare på en høring, så kontakt din planterådgiver.

Kontakt for mere info

Gitte Hansen

Assistent

Som planteassistent er min opgave i firmaet, at assistere planterådgiverne med diverse administrative opgaver, som tilskudsansøgninger og myndighedskontakt, udarbejde materiale til kundemøder og hjælpe med det praktiske ved markvandringer og møder.

Jeg er opdateret på vejledninger, holder orden og struktur på ansøgninger og skemaer samt har fokus på detaljerne. Jeg trives med at modtage opgaver og afslutte dem til kundens tilfredshed. Da jeg er født og opvokset på et kvægbrug samt har mange års joberfaring fra grovvaresektoren, kender jeg landbrugserhvervet indgående.
Jeg er uddannet kontorassistent og jordbrugsteknolog og har fast arbejdssted på kontoret i Billund.

Luk (Esc)