Skal en robot så og passe majs i fremtiden?

Majs1
7. juni 2024

Mandag formiddag den 17. juni kan du måske få svar på spørgsmålet. Vestjyllands Andel har anlagt demonstrationsparceller, hvor en robot har sået forskellige majssorter og har herefter til opgave at renholde majsene.

Med i demoen er også afprøvning af startgødning, for at blive klogere på om majsene får en bedre og hurtigere forårsvækst, hvor der er placeret Yara Suna ved såning. Yara Suna er en blanding af Øgro og kyllingemøg. Herudover er der afprøvning af et muligt bejdsemiddel til brug for økologer.

Der bliver desuden tid til et kig på slætgræs og bygært til modenhed samt en kort intro til Vestjylland Andels bud på vintersæd til sæson 24/25.

Og du kan få en sandwich at gå hjem på.

Se hele programmet her

Kontakt for mere info

Lisbeth K. Knudsen

Planterådgiver

Jeg har arbejdet som rådgiver inden for økologisk planteavl i over 12 år. Forinden har jeg været landbrugslærer i 14 år. Jeg brænder for økologien og for at formidle viden. Jeg forsøger altid at give en aktuel, brugbar rådgivning, og lægger mig i selen for at følge op på tingene, så kunderne altid får et svar. Jeg ser en stor værdi i erfaringsudveksling økologer imellem, og ønsker at medvirke til at udbygge netværket mellem dem.

Specialer:

- Naturtjek
- Grovfoder og salgsafgrøder
- Omlægning og autorisation
- EU-støtteordninger og økologiregler
- Tværfaglig rådgivning

Luk (Esc)