Skal du bestille efterafgrøder og vintersæd allerede nu?

Rug I Markplan
30. maj 2024

Forårets såning er heldigvis ved at være afsluttet på de fleste bedrifter og det er tid til at ”puste ud” oven på et sent hektisk ”lyn-forår” med vejrlige udfordringer. Væksten er godt i gang og afgrøderne skal ”arbejde” for dig nu.

Har du været nødt til at ændre i din markplan for at komme i mål med tilsåningen? Så er det en god ide at "tage 10 minutter” og samle trådene og tjekke bedriftens sædskifteplan igen. For det kan betale sig at få styr på dine planer for vintersæd og efterafgrøder nu.

Der har været udfordringer med at få de ønskede vårsæds-sort og mængder til dette forår. Derfor anbefaler vi, at markplanen for efteråret allerede kommer på plads nu, så du kan få valgt de rigtige afgrøder og sorter ud fra jordtype, ukrudtstryk og ”risiko” for ”oversvømmede vintermarker. Det kan være nødvendigt at reservere de ønskede mængder såsæd hos din leverandør allerede nu.

Efterafgrøder kan have stor betydning for næste års udbytte i form at øget opsamling af kvælstof. Hvor mange arter skal du have med i blandingen, hvornår og hvordan skal du etablere afgrøderne?

Vi har allerede lavet en del markplaner for efteråret 2024 og forår 2025. Vi tilbyder igen i år også et ”før-høst-besøg”, hvor vi kommer rundt på hele din bedrift og kigger på, hvordan væksten forløber. Vi kan også tjekke problemukrudt i de marker, hvor du planlægger vinterafgrøder, snakke om afsætningsmuligheder og følge op på gødningsstrategien.

Kontakt din planterådgiver og få tjekket op på markplan, vintersæd og efterafgrøder. Du kan også book et ”før-høst-besøg”. Så tager planterådgiveren støvlerne på, spaden i hånden og kommer på besøg hos dig.

Kontakt for mere info

Gitte Hansen

Assistent

Som planteassistent er min opgave i firmaet, at assistere planterådgiverne med diverse administrative opgaver, som tilskudsansøgninger og myndighedskontakt, udarbejde materiale til kundemøder og hjælpe med det praktiske ved markvandringer og møder.

Jeg er opdateret på vejledninger, holder orden og struktur på ansøgninger og skemaer samt har fokus på detaljerne. Jeg trives med at modtage opgaver og afslutte dem til kundens tilfredshed. Da jeg er født og opvokset på et kvægbrug samt har mange års joberfaring fra grovvaresektoren, kender jeg landbrugserhvervet indgående.
Jeg er uddannet kontorassistent og jordbrugsteknolog og har fast arbejdssted på kontoret i Billund.

Luk (Esc)