Rettidig omhu

Høst (1)
14. august 2024

Rettidig omhu

– et mantra fra Mærsk-koncernen som vi i landbruget skal tage til os!

Vækstsæsonen 2024 har indtil nu været utrolig udfordrende i markbruget, så uanset hvilken produktionsgren du repræsenterer, er der meget som tyder på at avl og omsætning ikke bliver som tidligere år eller som ventet i et evt. budget.

Jeg ved også godt, at høsten ikke er færdig endnu, og man ikke skal ”avle/høste med øjnene”. En del kan vise sig at blive anderledes end antaget pt., men alt andet lige ser det ud til at blive en mindre avl end tidligere og/eller budgetteret.

Derfor tænker jeg, at du som landmand allerede nu skal signalere en mindre avl til din primære finansielle samarbejdspartner i form af bank/pengeinstitut. Orienter dem - vel vidende at du ikke for nuværende kan fortælle dem om de præcise økonomiske konsekvenser.

Du må ikke tænke: ”Det kan de selv regne ud”

Med en åben og ærlig dialog omkring udsigter kan du forberede din bank/pengeinstitut på, at resultat og likviditet vil blive påvirket, så det ikke først er senere, eller når likviditet er en mangel, at dialogen skal startes op.

Rettidig omhu er i denne sammenhæng at forberede bank/pengeinstitut på mulige økonomiske- og likviditetsmæssige konsekvenser.

Endnu engang: Dialog, dialog, dialog og dialog

Kontakt for mere info

Søren Elnegaard

Driftsøkonomirådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom og merkonom i økonomistyring. Jeg er den rette, hvis du mangler en stifinder i junglen af tal for din bedrift. I tæt dialog med dig, skaber vi fremdrift og overblik på din bedrift.

Specialer:

- Budgetter
- Etablering
- Rentabilitetsberegninger
- Benchmarking

Luk (Esc)