Regulér dit kraftfoder efter årets kvalitet af grovfoder

Majs Taet Liggende
17. oktober 2024

Det er ikke nødvendigvis den samme kraftfoderblanding, du skal bruge i år. Kvaliteten af grovfoder varierer fra år til år, og med bedre eller ringere kvalitet som året før, kan det have indflydelse på hvilket kraftfoder, der er mest optimal. I år er der meget store variationer i majs rundt i landet, specielt udfordret på lave og kolde jorde.

Kendskab til kvaliteten af grovfoderet er en nødvendighed, når der skal optimeres foderplaner, for at sikre køernes behov. Sørg for at der tages analyser af grovfoderet til en start. Glem ikke analyser af hjemmedyrket proteinafgrøder, da de kan variere mindst lige så meget i kvalitet.

Når der er vished om indholdet af næringsstoffer i grovfoder og hjemmedyrkede afgrøder, kan den rette kraftfoderblanding findes. Der kan sagtens være penge at spare ved at hente tilbud hjem fra flere forskellige foderstoffer, med forskellig sammensætning af råvarer og næringsstoffer.

I ØkologiRådgivning Danmark udtager vi analyser af hjemmedyrket foder, og vi hjælper med at navigere i junglen af kraftfoderblandinger med uvildig rådgivning omkring valg af kraftfoder til netop dine køer.

Kontakt for mere info

Maria Pape Andersen

Luk (Esc)