Øko-markdag – Tak for denne gang

Thomas I Hullet
14. juni 2024

I denne uge blev der afholdt Øko-markdag. Vejret var med os det meste af tiden, og det regnede heldigvis kun i korte byger.

Vi fik mødt mange og snakket om løst og fast.

Vores "hul i jorden" fik meget opmærksomhed fra de besøgende. Formålet med hullet var både at vise, hvordan rødder i jorden arbejder i vækstperioden og hvordan regnorme kan være med til at bane vejen til dybden.

Måske du var forbi i "hullet" eller har lyst til at vide endnu mere om jordens frugtbarhed? Vi udbyder et kursus sidst i juni, hvor du som landmand kan arbejde med jordfrugtbarhed i praksis. Kurset er bygget op omkring teoretisk viden som kobles sammen med praktiske muligheder og løsninger (Læs mere her).

På øko-markdagen var der god mulighed for at se, hvordan nogle af fremtidens marker kan komme til at se ud. Der var flere demoparceller med blandsæd, hvor fokus er afsætning til humankonsum. Fokus lå især på, hvordan der kan dyrkes flere bælgplanter til konsum, så mange af blandingerne bestod af en eller to typer bælgplanter.

Især hestebønner, ærter og linser var blandet med forskellige afgrøder eller hinanden for at vise, hvordan de vækstmæssigt kan følges ad igennem sæsonen.

Øko Markdag Blandsæd

Kontakt for mere info

Peter Pinstrup

Planterådgiver

Jeg er opvokset på et planteavlsbrug og har efterfølgende uddannet mig til landmand. Efter min uddannelse i 2016 har jeg arbejdet med planteavl på forskellige planteavlsbrug i Danmark og i udlandet.

I 2022 er jeg blevet færdiguddannet som professionsbachelor med speciale i planteproduktion.

Specialer:

- Salgsafgrøder og grovfoder
- Efterafgrøder
- Jordfrugtbarhed
- Certificeret i ESGreen tool, markbrug. Rådgivning omkring klima og klimahandlingsplaner

Luk (Esc)