NYHED; Fristen for at slå og afgræsse marker er udsat til d. 25. oktober

Kløvergræs Co (1)
10. september 2024

NYHED; Fristen for at slå og afgræsse marker er udsat til d. 25. oktober

- og det gælder for ordningen ØKOLOGISK AREALTILSKUD.

Hvis du har græsmarker med tilsagn om økologisk arealtilskud, skal du være opmærksom på, at landbrugsstyrelsen nu har udsat fristen for at slå eller afgræsse disse marker til fredag d. 25. oktober 2024.

Du skal altså ikke være i mål med ét slæt eller afgræsning til søndag d. 15. september.

Og der er mere godt nyt til alle, der har græsarealer under disse tilsagn, hvor det våde år har vanskeliggjort slåning og afgræsning på områderne.

Krav for afgræsning og slåning ensrettes!
Landbrugsstyrelsen har nemlig meddelt, at de ensretter krav til at slå og afgræsse marker. Det betyder, at reglerne for græsarealer med tilsagn om økologisk arealtilskud nu ser sådan ud;

  • Det er ikke længere et krav, at der fra 2024 skal tages et slæt, i stedet er det nok at slå arealet uden at fjerne plantematerialet, altså en afpudsning.
  • Det er ikke længere et krav, at arealet er synligt afgræsset, men arealet skal være afgræsset jævnfør reglerne i grundbetalingsordningen.

Reglerne for slåning og afgræsning på græsarealer følger dermed samme regler som de arealer, du søger grundbetaling og den etårige bioordning økologisk arealstøtte til.

Har du slået græsset tidligt på sommeren?
Selvom du tidligere på sommeren har slået dine marker, men græsset efterfølgende er groet i efteråret, kan Landbrugsstyrelsens kontrollører godt se, hvorvidt græsset allerede er slået. Du behøver derfor ikke slå græsset igen.

Har du brug for et overblik over de græsarealer, hvor du stadig har tilsagn om økologisk aretilskud eller hjælp til afgræsningsreglerne for grundbetalingsordningen så kontakt din planterådgiver for råd og vejledning.

Kontakt for mere info

Gitte Hansen

Assistent

Som planteassistent er min opgave i firmaet, at assistere planterådgiverne med diverse administrative opgaver, som tilskudsansøgninger og myndighedskontakt, udarbejde materiale til kundemøder og hjælpe med det praktiske ved markvandringer og møder.

Jeg er opdateret på vejledninger, holder orden og struktur på ansøgninger og skemaer samt har fokus på detaljerne. Jeg trives med at modtage opgaver og afslutte dem til kundens tilfredshed. Da jeg er født og opvokset på et kvægbrug samt har mange års joberfaring fra grovvaresektoren, kender jeg landbrugserhvervet indgående.
Jeg er uddannet kontorassistent og jordbrugsteknolog og har fast arbejdssted på kontoret i Billund.

Luk (Esc)