Nu kan du søge tilskud til pleje af græs- og naturarealer

Pleje Af Græs Okse
19. juli 2024

Der er mulighed for at søge om nye 5-årige tilskud til pleje af græs- og naturarealer. Hvis du har marker, der allerede er med i ordningen og har et tilsagn, der udløber den 31/8-2024, skal du være opmærksom på, at der skal søges nyt tilsagn, hvis du ønsker at fortsætte i ordningen. Fristen for at søge tilskuddet er den 28. september 2024.

Der er mulighed for at søger til marker, der ligger i områder med høj naturværdi og en såkaldt HNV-score på mere end 5. Områder med en høj HNV-score vil ofte falde sammen med marker, der ligger i paragraf 3 område.

Der er en række betingelser, der skal være opfyldt, for at man kan søge.

Du skal forpligtige dig til enten afgræsning (1650 kr./ha) eller mindst et årligt slæt (850 kr./ha) på markerne. Tilskudssatserne gælder, hvis du samtidig søger grundbetaling. Hvis du ikke søger grundbetaling til arealet, er tilskuddet 2600 kr./ha til afgræsning og 1050 kr./ha til slæt.

For alle marker gælder, at de må ikke slås fra 1. maj til 20. juni, skal være med græs i hele tilsagnsperioden og arealet må ikke tilføres gødning ud over med græssende dyr. Arealet kan ikke medregnes i harmoni.

Tilsagnsperioden for nye tilsagn gælder i perioden 1. januar 2025 til 31. december 2029.

Kontakt din planterådgiver, hvis du har spørgsmål til ordningen, eller hvis du ønsker hjælp til at udfylde ansøgningen.

Kontakt for mere info

Claus Østergaard

Direktør og planterådgiver

Jeg har mere end 20 års erfaring inden for økologisk planteavl. Jeg har specielt arbejdet med grovfoderproduktion, økonomi i planteavl, tværfaglig rådgivning og deltagelse i gårdråd. Jeg brænder for at udvikle de økologiske bedrifter. Vi skal have flere efterafgrøder, en bedre ressourceudnyttelse og mere selvforsyning, og vi skal producere fødevarer af høj kvalitet. Det giver bedre image og den enkelte økolog en bedre økonomi.

Specialer:

- Grovfoder
- Omlægning
- Regler
- Vanding

Luk (Esc)