Høringsbreve: Husk at tjekke TAST-SELV-indbakken

Lbst
11. juli 2024

Første runde af satellitkontrollen af samtlige marker i Danmark er næsten i mål, og Landbrugsstyrelsen er klar til at sende høringsbreve til Tast Selv-systemets indbakker to gange i løbet af juli.

De første breve udsendes fra torsdag d. 11. juli. Her går kontrollen på:

  • Afgrøder; er der etableret anden afgrøde end den anmeldte i fællesskemaet
  • Korrekt opdeling af marker
  • Korrekt indtegning af markblokke; indeholder marken ikke-støtteberettigede elementer

Anden runde sendes ud tirsdag d. 16. juli. Her går kontrollen på:

  • Slåning af brak i forbudsperioden (30. april til 1. august)
  • Forbud mod pløjning (alle ordninger; bl.a klima- og miljøvenligt græs)

Modtager du et brev, så har du nu to ugers høringsfrist. Der er altså god grund til at gå ombord i indbakken hurtigst muligt.

Hvis du er enig i satellittens læsning af afgrøde og kontrolresultatet, er det vigtigt, at du får ændret afgrødekoden i dit fællesskema for 2024.

Hvis du er uenig i kontrolresultatet, skal du indsende billeder af afgrøden via en mobiltelefon og Landbrugsstyrelsens app, kaldet "Landbrugsstyrelsen".

Vejledninger til Landbrugsstyrelsen App og mere information finder du her.

I 2024 er vigtigt, at du reagerer på høringsbreve fra satellitkontrollen og får indsendt et svar, inden fristen udløber. Det sikrer dig, at ændringerne ikke påvirker andre forhold i dit fællesskema samtidig med, at der er større chance for, at tilskuddet kan udbetales til tiden i december 2024.

De vejrlige udfordringer i foråret har betydet, at flere har ændret i markplanlægningen efter ansøgningsrunden, og vi fornemmer derfor, at der kan komme en del høringsbreve.

Rådet herfra er; hold øje med indbakken i Tast-selv fra d. 11. juli og frem til et par dage efter d. 16. juli - og tjek, om du får et høringsbrev.

Har du brug for hjælp til at tjekke din post eller udarbejde et høringssvar, kan du kontakte ØkologiRådgivning Danmark på tlf. 76602334.

Kontakt for mere info

Gitte Hansen

Assistent

Som planteassistent er min opgave i firmaet, at assistere planterådgiverne med diverse administrative opgaver, som tilskudsansøgninger og myndighedskontakt, udarbejde materiale til kundemøder og hjælpe med det praktiske ved markvandringer og møder.

Jeg er opdateret på vejledninger, holder orden og struktur på ansøgninger og skemaer samt har fokus på detaljerne. Jeg trives med at modtage opgaver og afslutte dem til kundens tilfredshed. Da jeg er født og opvokset på et kvægbrug samt har mange års joberfaring fra grovvaresektoren, kender jeg landbrugserhvervet indgående.
Jeg er uddannet kontorassistent og jordbrugsteknolog og har fast arbejdssted på kontoret i Billund.

Luk (Esc)