Har du styr på dine græsningsaftaler?

Kvier Og Græsningsaftaler
25. januar 2024

Har du græsningsret hos andre økologer eller ikke-økologer med dine dyr, er det vigtigt, at du har en underskrevet græsningsaftale - og at arealerne er anmeldt i Økologiskemaet under græsningsret hvert år.

Er du ejer af arealer, hvor der græsser andre landmænds økologiske- eller ikke-økologiske dyr, er der også krav om en udfyldt græsningsaftale. Du skal endda forholde dig til yderligere to erklæringer, der skal være udfyldt, hvis der er tale om ikke-økologiske dyr.

Det er skemaerne ”Dokumentation ved afgræsning med ikke-økologiske dyr” og ”Erklæring fra ejer af ikke-økologiske dyr”, der skal udfyldes.

Husk at have dem klar ved kontrol i underskrevet stand – det gælder for hvert år aftalen løber.

Derudover skal der laves gødningskvittering for overført gødning via græssende dyr for begge parter.

Der er altså to afgræsningsaftaleskemaer - afhængigt af om det er tale om afgræsning med ikke-økologiske- eller økologiske dyr.

Skema til græsningsaftale kan du få ved at sende en mail til:

Søren Lykke-Jensen: sly@oerd.dk eller Linda Sølbech Kristensen: lkr@oerd.dk

Skemaer til ”Dokumentation ved afgræsning med ikke-økologiske dyr” og ”Erklæring fra ejer af ikke-økologiske dyr” kan du finde her i dette link til Landbrugsstyrelsen:

https://lbst.dk/tvaergaaende/oekologi/jordbrugsbedrifter/skemaer-og-gblanketter

Kontakt for mere info

Søren Lykke-Jensen

Økologirådgiver

Jeg har været økologirådgiver siden 1992, både kvæg og planteavl. Mit erfaringsområde er derfor meget bredt. Økologi handler om helhed, og derfor betragter jeg det som en af mine store styrker i min rådgivning. Jeg har fokus på resultater, nytænkning og sparring. Jeg brænder for at arbejde med økologiens udfordringer, så vi sammen kan løfte økologien og de økologiske resultater yderligere.

Specialer:

- Tværfaglig rådgivning
- Kvæg og naturpleje
- Omlægning
- Regler

Luk (Esc)