Du må så bestøver- og blomsterbrak helt frem til d. 14. maj

Blomsterbrak (1)
23. april 2024

Landbrugsstyrelsen har nu udskudt fristen for at så blomster- og bestøver med 14 dage, så det nu skal sås senest tirsdag d. 14. maj 2024.

Jorden er i store dele af landet stadig så vandmættet, at det er besværligt at komme ud med såmaskinen og få etableret blomster- og bestøverbrak.

Det er vigtigt, at blomsterblandingerne etableres ordentligt, så fremspiringen bliver optimal og blomsterne kan danne fødegrundlag for de bestøvende insekter. Derfor er fristen blevet ændret til 14. maj 2024.

Udskydelsen af såningsfristen for blomster- og bestøverbrak gælder for grundbetalingsordningen, for bio-ordningen biodiversitet & bæredygtighed og for arealer, der bruges til at opfylde dit 4%-brakkrav.

Du kan nu holde fuld fokus på etablering af vårsæden inden etablering af blomster- og bestøver-blandingerne .

Er du i tvivl om placering af dit blomster- og bestøverbrak i markplanen (og hvilken ordning du er tilmeldt), så tag fat på din planteavlsrådgiver.

Kontakt for mere info

Gitte Hansen

Assistent

Som planteassistent er min opgave i firmaet, at assistere planterådgiverne med diverse administrative opgaver, som tilskudsansøgninger og myndighedskontakt, udarbejde materiale til kundemøder og hjælpe med det praktiske ved markvandringer og møder.

Jeg er opdateret på vejledninger, holder orden og struktur på ansøgninger og skemaer samt har fokus på detaljerne. Jeg trives med at modtage opgaver og afslutte dem til kundens tilfredshed. Da jeg er født og opvokset på et kvægbrug samt har mange års joberfaring fra grovvaresektoren, kender jeg landbrugserhvervet indgående.
Jeg er uddannet kontorassistent og jordbrugsteknolog og har fast arbejdssted på kontoret i Billund.

Luk (Esc)