Brug nu logbogen!

Vand I Græs
2. oktober 2024

Kvæg skal være ude i perioden 15. april til 1. november, når forholdene er til det i marken og når dyrene ikke lider last. Vi har igennem hele sæsonen set ekstreme regnskyl, som har gjort markerne meget våde. Det vil være ødelæggende for markerne, hvis dyrene kommer ud på dem i de første 1-2 dage, ind til vandet er trukket væk.

Vi er nu i oktober, og vi ved der kommer nogle dage, hvor de fleste ser sig nødsaget til at tage nogle af dyrene eller hele flokken på stald i få dage. I sådan en situation SKAL du notere i din logbog, at du har gjort det og hvorfor. Vi ved godt, det er irriterende, men sådan er det. Husk, forholdene er forskellige alt efter, hvor i landet man befinder sig og kontrollanten skal tage udgangspunkt i de stedlige forhold. Derfor skal der skrives en begrundelse for at dyret/dyrene er midlertidigt på stald. DRIVVEJENE er som udgangspunkt ikke et argument for at køerne kan holdes inde på stald, de skal være konstrueret, så de også kan bære køerne i en våd periode.

Tag et billede af marken og et screenshot af vejrudsigten, læg det ind i logbogen som dokumentation.

Kvæg som er under 6 måneder frem til 1 november kan holdes på stald.

Der er desværre nogle som ikke får ført deres logbog korrekt, og det er ærgerligt i en kontrolsituation. Økologien lever af at følge reglerne og dokumentere det, det skal alle økologer store som små.

Kontakt for mere info

Erik Andersen

Kvægrådgiver

Jeg har arbejdet med økologirådgivning siden 1993. Mit faglige udgangspunkt er i økologisk mælke- og kødproduktion. Jeg har haft den glæde at hjælpe mange ind i økologisk produktion, hvor jeg lægger vægt på at skabe værdi, holdbare løsninger og god økonomi. Jeg brænder for at udfordre dig på dine resultater, skabe økologisk udvikling og gode rammer for økologer i Danmark.

Specialer:

- Tyre-, stude- og ammekoproduktion
- Bedriftsudvikling
- Mælkeproduktion
- Omlægning

Luk (Esc)