Afpus til gavn!

Græs Afpudset
3. juli 2024

Det er i disse dage, man skal have afpudset sine afgræsningsmarker, så græsset kan få lov at komme igen.

Hvis græsset får lov at gro i stængel, og man intet gør, mistes en stor del energi og ædelyst. Billedet er taget på en fold, hvor midtertråden er fjernet. Det ses tydeligt hvordan genvæksten er kommet godt fra land med masser af bladmateriale på venstre side, mens den højre side, som ikke har haft besøg af en skårlægger, stadig står lidt gul og uappetitlig hen.

De fleste får holdt godt øje med køernes afgræsningsmarker, hvor kviernes marker i lige så høj grad har brug for pasning, måske endda lidt mere, da langt de fleste ungdyr ikke bliver suppleringsfodret på stald. Og er det ikke muligt at lave foldskifte, så kan der pudses af på den ene halvdel af folden, lade resten stå i 14 dage, for så at køre over dén del der…

Husk også at lav en nøje vurdering af om græsset skal hentes hjem, eller om det kan knuses og falde ned mellem stråene. I våde perioder er det bedst at få marken tømt, da bladrester vil rådne og dermed lugte skidt for de følsomme muler.

Føl Med Tekst

Kontakt for mere info

Birgitte Kjemtrup Høyer

Kvægrådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom, og ejer en økologisk mælkeproduktion sammen med min mand. Jeg har været økologisk rådgiver siden 2012 med kvæg som fokus. Jeg kommer både i store og små besætninger, og for mig er det ikke størrelsen, men gørelsen, der er vigtig. Du skal tjene penge. Gennem god sundhed, velfærd og rettidig omhu fra både min og din side. Og selvfølgelig med økologien i førertrøjen.

Specialer:

- Kalve, herunder ko og kalv sammen
- Ydelse på baggrund af grovfoderproduktion
- Erfagrupper
- Overblik

Luk (Esc)