Tid til evaluering og status på året

Natur
27. januar 2023

Regnskaberne for 2022 begynder så småt at komme frem i dagslyset. Det er dermed tid til at gøre status på året i form af en ledelsesberetning til regnskabet.

Uanset om det er gået godt eller skidt, er det nødvendigt, at du som virksomhedsleder forholder dig til dine realiserede resultater i det forgangne år. Du skal både highlighte det, som er gået godt, samt det der måtte være gået mindre godt. Hertil en plan/beskrivelse af, hvordan korrigerende handlinger bliver iværksat. Alt sammen for at fremstå som en professionel virksomhedsleder. Brug endelig ledelsesberetningen til at fortælle, hvilken fremtid du drømmer om.

HUSK også at klimadagsorden buldrer af sted. Flere og flere pengeinstitutter forventer, at du som landmand forholder dig til ESG (Environmental/Social/Governance) Fortæl hvad du allerede gør på ovennævnte områder, og hvad du i givet fald vil forbedre dig på. Endnu er der ikke en facitliste på, hvordan en ESG afrapportering ser ud, men begynd allerede nu at øve dig herpå, fordi der vil om ganske få år være krav herom for langt de fleste landmænd. Mangler du hjælp eller inspiration hertil, så tøv ikke med at henvende dig, da der er dygtige rådgivere som kan hjælpe dig med opgaven.

God arbejdslyst!

Kontakt for mere info

Søren Elnegaard

Driftsøkonomirådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom og merkonom i økonomistyring. Jeg er den rette, hvis du mangler en stifinder i junglen af tal for din bedrift. I tæt dialog med dig, skaber vi fremdrift og overblik på din bedrift.

Specialer:

- Budgetter
- Etablering
- Rentabilitetsberegninger
- Benchmarking

Luk (Esc)