Rødkløver som efterafgrøde i vinterrug kan sås nu

Rødkløver TL 2016
1. marts 2023

Rødkløver udsået i foråret i vinterrug, kan blive meget tæt og produktiv efterafgrøde. Hvis den lykkes, som på billedet, lukker den rigtig godt af for ukrudt, og eftervirkningen til den afgrøde der følger året efter kan være op til 80 kg N/ha.

Lærken synger og man kan få lyst at komme i gang med at så. Noget du kan så nu og resten af marts måned er rødkløver i din vinterrug. Der er god fugtighed i jorden til spiring og vinterrugen lukker endnu ikke, så der ikke er lys til de små kløverplanter.

Den sikreste etablering er at så det med en alm. såmaskine i 1 cm dybde - så det er stor set bare en kraftig ridsen i jorden, men frøene kommer til at ligge på fast bund. At strigle det ud er også en mulighed, men det giver ikke lige så sikker og ensartet fremspiring.

De fleste såmaskiner kan ikke så mindre end 4-6 kg frø ud, så der suppleres op med rajgræs.

Der udsås 1½- 2 kg rødkløver/ha sammen med 2-4 kg rajgræs.

Kontakt for mere info

Lisbeth K. Knudsen

Planterådgiver

Jeg har arbejdet som rådgiver inden for økologisk planteavl i over 12 år. Forinden har jeg været landbrugslærer i 14 år. Jeg brænder for økologien og for at formidle viden. Jeg forsøger altid at give en aktuel, brugbar rådgivning, og lægger mig i selen for at følge op på tingene, så kunderne altid får et svar. Jeg ser en stor værdi i erfaringsudveksling økologer imellem, og ønsker at medvirke til at udbygge netværket mellem dem.

Specialer:

- Naturtjek
- Grovfoder og salgsafgrøder
- Omlægning og autorisation
- EU-støtteordninger og økologiregler
- Tværfaglig rådgivning

Luk (Esc)