Nye arealer skal indberettes inden 1. jan. 2024

Udlægsmark
14. december 2023

Nye arealer skal indberettes inden 1. jan. 2024 – hvis du vil have økologistøtte i 2024

Og derfor skal din rådgiver vide det inden jul!

Her i 2023 er det første år, vi har søgt tilskud til den nye etårige bioordning økologisk arealstøtte. Ordningen bygger videre på den kendte ordning om økologisk arealtilskud. Det nye er, at rådighedsperioden følger kalenderåret. Det vil sige, at du skal have anmeldt nye arealer til omlægning senest d. 1-1-24, så du har råderet over dem fra d. 1-1 til d. 31-12.

Er det arealer, der ikke har været økologiske de sidste 5 år, vil alle økologer kunne få omlægningstillæg i to år. Opnår du omlægningstillæg, skal arealet drives økologisk i 5 år, ellers kommer der tilbagebetalingskrav på tillægget.

Vælger du at udtage/braklægge nye arealer, kan der søges økologisk arealstøtte og grundbetaling, men ikke tillæg. Det er en mulighed, hvis markerne er anmeldt og omlagt senest den 1. jan 2024.

Fristen for indberetning gælder både, hvis du udvider en eksisterende økologisk bedrift med nye marker eller du ønsker at blive økolog.

Vær også opmærksom på at få evt. forpagtningsaftaler til at løbe i hele rådighedsperioden (et helt kalenderår), da dette fremover er betingelsen for at opnå Økologisk arealstøtte.

Har du planer om at omlægge nye arealer til økologi eller starte op som økolog i 2024, kan du godt nå det endnu. Kontakt en planterådgiver hos ØkologiRådgivning Danmark hurtigst muligt, så anmeldelse og ansøgning kan indsendes inden 1. januar 2024.

Du kan læse om økologisk arealstøtte og omlægning her på linket: Hvis du vil søge økologisk arealstøtte, skal du indberette og omlægge dine marker senest 1. januar 2024 (lbst.dk)

Kontakt for mere info

Gitte Hansen

Assistent

Som planteassistent er min opgave i firmaet, at assistere planterådgiverne med diverse administrative opgaver, som tilskudsansøgninger og myndighedskontakt, udarbejde materiale til kundemøder og hjælpe med det praktiske ved markvandringer og møder.

Jeg er opdateret på vejledninger, holder orden og struktur på ansøgninger og skemaer samt har fokus på detaljerne. Jeg trives med at modtage opgaver og afslutte dem til kundens tilfredshed. Da jeg er født og opvokset på et kvægbrug samt har mange års joberfaring fra grovvaresektoren, kender jeg landbrugserhvervet indgående.
Jeg er uddannet kontorassistent og jordbrugsteknolog og har fast arbejdssted på kontoret i Billund.

Luk (Esc)