Kig detaljerne igennem, og spar på likviditeten

Danske Kroner
23. november 2023

Det er nok efterhånden ikke gået nogens næse forbi, at det bliver stramt med likviditeten på malkekvægsbedrifterne i 2024.

Mælkeprisen ligger sådan set ok i forhold til tidligere år, hvis vi ser bort fra 2022. Udfordringen er bare, at udgifterne ikke er fulgt med ned. Især renter og i visse tilfælde kontraktpriser på tilskudsfoder ligger i den høje ende.

Så herfra skal lyde en opfordring på at skrue alle de steder, hvor der kan skrues. 2024 bliver ikke året, hvor der skal opbygges et større grovfoderlager. I skal dyrke det grovfoder, der skal til for at holde status quo – og at I har nok.

Med hensyn til resten af jeres arealer bør I overveje, hvor meget I kan lade gå til tilskudsfoder. Korn, lupiner, hestebønner, ærter, raps - alt efter hvad sædskiftet tillader. Så kan I spare på det indkøbte.

Tæl efter, hvor mange kvier I har – og hold resultatet op imod jeres behov for udskiftning. Undersøg, hvad du kan gøre for de gamle køer, så de bliver længere i besætningen som gode, produktive damer - hvilket giver plads til salg af drægtige kvier. Osv. osv.

I kender selv bedst jeres bedrifter. Brug de mennesker, der er omkring jer, diskutér jeres strategier på alle bedriftens grene, tag handling – og kom godt igennem 2024.

Vi er her, når I får brug for os.

Kontakt for mere info

Birgitte Kjemtrup Høyer

Kvægrådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom, og ejer en økologisk mælkeproduktion sammen med min mand. Jeg har været økologisk rådgiver siden 2012 med kvæg som fokus. Jeg kommer både i store og små besætninger, og for mig er det ikke størrelsen, men gørelsen, der er vigtig. Du skal tjene penge. Gennem god sundhed, velfærd og rettidig omhu fra både min og din side. Og selvfølgelig med økologien i førertrøjen.

Specialer:

- Kalve, herunder ko og kalv sammen
- Ydelse på baggrund af grovfoderproduktion
- Erfagrupper
- Overblik

Luk (Esc)