Kalve og afgræsning

Sunde Kalve Paa Graes
18. maj 2023

Det buldrer derudaf med afgræsningen alle steder nu. Køerne går til den, og det gennemsnitlige optag hos de af vores landmænd, der er med i Eliteafgræsning i år, ligger på 9 kg TS.

De små kalve, dem fra 4-6 mdr. skulle også gerne være ude nu. De har dog fortsat godt af at få fuldfoder som tilskud ved siden af afgræsningen, så deres energioptag holdes oppe, og du ikke mister tilvækst.

Bruger du af de malkendes fuldfoder, som jo alt andet lige, er afstemt til de 9 kg TS afgræsning, er det godt at være opmærksom på, at tilskudsfoderdelen procentmæssigt er noget højere på foderbordet end om vinteren. Græsser dine kalve godt, gør det ikke så meget, da de så får fint med grovfoder her, men er deres fold bidt helt ned, eller af anden årsag ikke får så meget afgræsning, og de skal have al deres næring fra et trug eller et foderbord, skal du huske at give lidt mere grovfoder, så de stadig kan opretholde de 60 % grovfoder, men også så du undgår, at de går rundt med en sur vom.

Kontakt for mere info

Birgitte Kjemtrup Høyer

Kvægrådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom, og ejer en økologisk mælkeproduktion sammen med min mand. Jeg har været økologisk rådgiver siden 2012 med kvæg som fokus. Jeg kommer både i store og små besætninger, og for mig er det ikke størrelsen, men gørelsen, der er vigtig. Du skal tjene penge. Gennem god sundhed, velfærd og rettidig omhu fra både min og din side. Og selvfølgelig med økologien i førertrøjen.

Specialer:

- Kalve, herunder ko og kalv sammen
- Ydelse på baggrund af grovfoderproduktion
- Erfagrupper
- Overblik

Luk (Esc)