I sne står græs og urt i skjul

Græs Til Blog
8. december 2023

På nogle marker blev det ikke muligt at høste sidste slæt græs på grund af den megen nedbør i oktober.

Der kan stå et kraftigt lag, men anbefalingen er at lade det stå. Høstes det hen over vinteren, vil det være meget hård ved græsmarken. De fleste steder skal marken også være frossen for at kunne bære. Frossen græs kan ikke ensilere og slæt og færdsel på frost vil skade græsset. Så er det en mark der skal yde i 2024, så lad slættet stå.

Til foråret, når der igen kan køres uden at ødelægge marken, vurderes om det vil være tilstrækkeligt at strigle marken, eller om det kan være nødvendigt at fjerne noget.

Nu hvor sneen ligger derude, kan tanken om sneskimmel melde sig, men i de senere år har det kun været snedække af kort varighed, hvilket det også tyder på i denne omgang. Og sneskimmel er normalt ikke så stor en risiko i slætmarker, som i afgræsningsmarker.

Kontakt for mere info

Lisbeth K. Knudsen

Planterådgiver

Jeg har arbejdet som rådgiver inden for økologisk planteavl i over 12 år. Forinden har jeg været landbrugslærer i 14 år. Jeg brænder for økologien og for at formidle viden. Jeg forsøger altid at give en aktuel, brugbar rådgivning, og lægger mig i selen for at følge op på tingene, så kunderne altid får et svar. Jeg ser en stor værdi i erfaringsudveksling økologer imellem, og ønsker at medvirke til at udbygge netværket mellem dem.

Specialer:

- Naturtjek
- Grovfoder og salgsafgrøder
- Omlægning og autorisation
- EU-støtteordninger og økologiregler
- Tværfaglig rådgivning

Luk (Esc)