Erfaringer fra Klima- og Bæredygtighedsindberetning til Arla

Kvæg Co (22)
29. juni 2023

I skrivende stund er der stadig to et halvt døgn tilbage til at indberette klima- og bæredygtighed hos Arla. For de fleste er det gået fint, og for nogle har det været bøvlet og besværligt her til sidst. Men I kan ikke lægge det helt fra jer. For pointene skal holdes ved lige, og hvert kvartal skal du sikre dig, at det hele er som det skal være. Det kan du passende få gjort samtidig med at du registrerer Arlagården.

Samtidig vil jeg gerne opfordre til, at du bruger lidt energi på at have styr på dit grovfoder i dit regnskab. Både lager og produktion, da min oplevelse er, at dette har været mest bøvlet at få tastet. Det næste er også, at hvis man ikke har tiden til selv at få det gjort, hjælper vi gerne med indtastningerne i ØkologiRådgivning Danmark. Vi skal dog vide det i god tid, så der er ordentligt tid til gennemgangen, samt en margen efter, skulle der være ting der skal tjekkes op på inden indsendelse. I den forbindelse hjælper det meget, at dit regnskab er færdigt midt på foråret.

I de tjek, jeg har været igennem ligger pointene mellem 49 og 68. Når du kigger dine tildelte point igennem, kan du se, hvor der er flere at hente. Jeg oplever, at der kan hentes point på fodereffektiviteten og på udbytterne i marken. Ligeledes er der 4 gode point at hente, hvis du kan få lavet en aftale med biogassen og at afhente din gylle.

Kontakt for mere info

Birgitte Kjemtrup Høyer

Kvægrådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom, og ejer en økologisk mælkeproduktion sammen med min mand. Jeg har været økologisk rådgiver siden 2012 med kvæg som fokus. Jeg kommer både i store og små besætninger, og for mig er det ikke størrelsen, men gørelsen, der er vigtig. Du skal tjene penge. Gennem god sundhed, velfærd og rettidig omhu fra både min og din side. Og selvfølgelig med økologien i førertrøjen.

Specialer:

- Kalve, herunder ko og kalv sammen
- Ydelse på baggrund af grovfoderproduktion
- Erfagrupper
- Overblik

Luk (Esc)