Er der styr på halmbeholdninger, forbrug og levering?

Halmballe1
13. juli 2023

Høsten nærmer sig og lige om lidt ligger halm i striber efter mejetærskeren. Der er nok ikke mange der er i tvivl om der ikke bliver overskud af halm ret mange steder. Derfor er det vigtigt at aftaler om køb er i hus og der er taget stilling til mængderne der kommer.

Et år som i år, med forventet knaphed på halm er det vigtigt dem som høster tilgodeser de kvægproducenter der mangler og springer et år over med nedmuldning af årets halm.

Vi vil opfodre alle planteavlere og økologiske kvægproducenter at give sig til kende om behov for køb eller salg. Vi skal sikre dyrevelfærden er høj og det kan vi ikke uden halm langt de fleste steder. Branchereglen, 50% af halmen, der anvendes til strøning skal være økologisk her fra 1 januar 2023 er gældende. Reglen evalueres årligt, men der er ikke p.t. nogen lempelse på vej og derfor er der vigtigt, at sikre sig beholdninger efter denne regel.

Halm har efterhånden fået større og større anvendelse i diverse sammenhænge, derfor er det med at være ude i tide og det er på høje tid NU, hvis du ikke er sikker på din halmforsyning. Der kan blive rift om halmen både fra både fra konventionelle og økologiske marker

Prisen, ja det bliver jo nok udbud og efterspørgsel, der afgør det?

Kontakt for mere info

Erik Andersen

Kvægrådgiver

Jeg har arbejdet med økologirådgivning siden 1993. Mit faglige udgangspunkt er i økologisk mælke- og kødproduktion. Jeg har haft den glæde at hjælpe mange ind i økologisk produktion, hvor jeg lægger vægt på at skabe værdi, holdbare løsninger og god økonomi. Jeg brænder for at udfordre dig på dine resultater, skabe økologisk udvikling og gode rammer for økologer i Danmark.

Specialer:

- Tyre-, stude- og ammekoproduktion
- Bedriftsudvikling
- Mælkeproduktion
- Omlægning

Luk (Esc)