Budget 2024 – kom i gang nu!

Penge
24. august 2023

Budget 2024 – kom i gang nu! 😊

Selvom året stadig mangler nogle måneder inden udløb, kan du lige så godt allerede nu gå i gang med forberedelserne til kommende års budget.

Årets faldende afregningspris samt tørke i maj/juni vil alt andet lige påvirke dette års resultat. Derfor gælder det om at få belyst likviditetsbehov med videre for det kommende år.

Der er naturligvis ikke lige nu overblik omkring statuspriser, interne overførselspriser, renteniveau samt seneste udmeldinger omkring afregningspriser for landbrugsprodukterne, men så længe du og din rådgiver beskriver, hvilke forudsætninger du anvender, så kan du ikke gøre noget forkert.

Alle finansielle samarbejdspartnere ved godt, at alle forudsætninger for produktionen og økonomien ikke er kendt endnu, men de har respekt for, at du har gjort dig dine overvejelser og dannet dig dine forudsætninger. Herunder overblik omkring beholdninger fra året før samt dette år. Muligvis er alt endnu ikke klar til opmåling, men gør dig dine forudsætninger og konklusioner (sammen med din fagrådgiver).

Mange finansielle samarbejdspartnere forventer efterhånden at likviditetsbudgetter ligger klar senest primo december og i nogle tilfælde også før. Derfor begynd allerede nu at få udarbejdet produktionsgrundlag, så det faglige grundlag for kommende år er på plads, inden den økonomiske del af budgettet klarlægges. Som oftest bliver processer og forarbejdet bedre, hvis det ikke foregår under tidspres.

I forbindelse med budgetprocessen må du gerne overveje og beskrive, hvor der eventuelt er muligheder for at skabe likviditet i dit budget for 2024. Det giver anerkendelse og sender et godt signal til dine finansielle kontakter.

Kontakt for merSe info

Søren Elnegaard

Driftsøkonomirådgiver

Jeg er uddannet agrarøkonom og merkonom i økonomistyring. Jeg er den rette, hvis du mangler en stifinder i junglen af tal for din bedrift. I tæt dialog med dig, skaber vi fremdrift og overblik på din bedrift.

Specialer:

- Budgetter
- Etablering
- Rentabilitetsberegninger
- Benchmarking

Luk (Esc)